Liga prvaka

Stamford Bridge ne pamti ništa slično: Osam golova, dva isključenja i veliki povratak Chelseaja

Edmir Škorić
Teme:

Spektakularnu utakmicu odigrali su Chelse i Ajax večeras u Londonu na Stamford Bridgeu, a rezultat je glasio 4:4.

Ajax je vodio 4:1, bio nadomak tri boda, a na kraju je spašavao bod. Naime, pri rezultatu 2:4 Chelsea je dobio penal, a u istoj akciji isključena su dva igrača Ajaxa, pa je prvak Holandije kraj dočekao s devetoricom na terenu.

Golijada je najavljena već u drugoj minuti. Autogolom Abrahama Ajax je poveo, da bi već u trećoj minuti Jorginho zabio za 1:1 s bijele tačke.

Promes zabija lijep gol glavom u 20. minuti na još ljepšu asistenciju Ziyecha, da bi potom u 35. minuti Ziyech spektakularno zabio iz slobodnjaka iskosa s desne strane, mada se gol na kraju prepisao Kepi, odnosno autogol.

U 55. minuti Van de Beek je strijelac za 4:1, a tračak nade za domaćina donosi Azpilicueta u 63. minuti. Kada je izgledalo da je otprilike to sve, onda je krenula prava ludnica.

Isključeni su Blind zbog igranja rukom i Veltman zbog oštrog starta, a za Chelsea je dosuđen penal koji je opet izveo Jorginho i opet je pogodio.

Mladi Reece James u 74. zabija za 4:4, a jedan pogodak Chelseaju je poništen jer je Abraham igrao rukom.

Iako se do kraja igralo 11 na 9, Ajax je u nekim momentima djelovao opasnije, a na kraju nije bilo promjena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču ove grupe Valencia je pobijedila Lille s 4:1, pa sada imamo zanimljivu situaciju jer tri ekipe imaju po sedam bodova - Ajax, Chelsea i Valencia. Lille ostaje na dnu tabele s jednim bodom.

Lille je vodio 1:0 do 66. minute na Mestalli, a onda Parejo iz penala, Soumaoro (autogol), Kondogiba i Torres donose preokret Šišmišima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.