Džeko se nije upisao u listu strijelaca ni četvrtu utakmicu zaredom u svim takmičenjima

Slabo izdanje rimskog tima

Džeko i društvo nemoćni na gostovanju kod Parme: Roma nakon tri vezane pobjede upisala poraz

S. Pašalić

Roma je u 12. kolu Serije A stigla na gostovanje kod Parme i poražena je sa 2:0.

Vučica je uoči ovog meča bila u seriji od tri pobjede zaredom i željela je da stigne do nove pobjede i probije se do trećeg mjesta na tabeli, ali se to na kraju nije desilo.

Već na samom startu Roma je mogla do vodstva kada se Zaniolo našao u sjajnoj prilici, ali je igrač Parme u posljednji tren uklizao i blokirao njegov šut.

Nakon toga su domaći u nekoliko navrata zaprijetili Vučici, ali se rezultat nije promijenio pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Gosti su početkom nastavka ponovo mogla do vodstva, ali je Kolarov pogodio stativu. Parma je zato u 68. minuti kaznila sve promašaje gostiju kada je Sprocati pogodio za 1:0.

Domaći su nedugo nakon toga mogli riješiti sve dileme oko pobjednika kada su u periodu od nekoliko minuta imali tri sjajne šanse, ali se rezultat nije promijenio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je također prijetila, ali nikako nije mogla doći do gola, a u 91. minuti je i Edin Džeko zaprijetio, ali je na kraju samo izborio korner. Na kraju je Cornelius u 93. minuti pogodio za potvrdu pobjede Parme.

Roma je ostala na 22 boda i nalazi se na 6. mjestu, dok je Parma sa 17 bodova na 8. mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.