Ancelotti je na tankom ledu u Napoliju

Ni Milan, ni Ancelotti ne mogu biti zadovoljni sa trenutnom situacijom, pa bi moglo doći do dogovora

Paolo Maldini ima jasan plan: Povratak Ancelottija u Milan

S. Pašalić

Carlo Ancelotti je na dobrom putu da napusti Napoli.

Italijanskom stručnjaku ove sezone ne ide baš najbolje u Seriji A, a njegov tim u posljednje četiri utakmice ne zna za pobjedu.

Nakon posljednjeg kiksa na svom terenu protiv Genoe, vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis je odlučio da ekipu stavi u karantin i mnogi igrači nisu bili zadovoljni s tom odlukom, ali je i Ancelotti bio protiv nje.

Zatim je bilo raznih varnica između igrača, navijača i trenera pa atmosfera definitivno nije najbolja, a to ne odgovara Ancelottiju koji je već pod ogromnim pritiskom.

Laurentiis je navodno dao ultimatum Ancelottiju da u utakmicama protiv Milana u Seriji A i Liverpoola u Ligi prvaka pokuša sačuvati svoj posao, ali čini se da i ako dobije otkaz, već postoji klub koji ga želi angažovati.

Naime, Tuttosport donosi informaciju da bi se Ancelotti mogao vratiti u Milan, ako Paolo Maldini ostane na poziciji tehničkog direktora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ancelotti je vodio Rossonere u periodu od 2001. do 2009. godine i u tom periodu osvojio naslov prvaka u Italiji i dva puta Ligu prvaka, a s obzirom da Stefanu Pioliju ne ide baš najbolje na klupi Milana, vrlo lako bi se moglo desiti da na ljeto Ancelotti ponovo preuzme ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.