Montolivo završio karijeru, za sve krivi legendu italijanskog fudbala

Veznjak okačio kopačke o klin

Montolivo završio karijeru, za sve krivi legendu italijanskog fudbala

A. Čaušević

Riccardo Montolivo je na opšte iznenađenje svih u Italiji saopštio kako je završio karijeru i to u 34. godini. 

Montolivo je posljednji angažman imao u Milanu, a posljednjih godinu i pol u dresu Rossonera je za njega bio užasan period kojeg nikad neće zaboraviti.

"Posljendnjih godinu i pol je bilo pravo iskušenje. Bio sam na marginama, nikad mi nisu davali odgovore, izmišljane su neke stvari i uopšte se nisam osjećao bezbrižnim. Primorali su me da se oprostim", rekao je Montolivo u intervjuu za Corriere dello Sport.

Mnogi su se pitali zašto ovaj sada već bivši veznjak u prethodnom periodu nije podigao glas i otkrio šta se dešava.

"Da sam počeo 'rat', možda bih nešto dobio, ali nisam se više mogao pogledati u ogledalo. Neraspoloženje? Nisam ja takav...Samo sam čekao odgovore."

U Milanu je otpisan kada je na klupi sjedio Gennaro Gattuso, legenda italijanskog fudbala i višestrukog prvaka Evrope sa San Sira.

"Gattuso mi nikad nije objasnio zašto me otpisao. Rekao mi je da nisam igrao jer nisam imao dovoljno minutaže u nogama, ali kako da imam ako me nikad nije ubacivao...Ne govorite mi da sam odbio transfer."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sezonu 2018/19 i posljednju od sedam provedenih u Milanu Montolivo je završio bez odigranog meča. U karijeri je osvojio italijanski Super kup 2016. godine. Računajući nastupe u Atalanti i Fiorentini ukupno je postigao 36 golova.

Posljednji meč u karijeri je odigrao u maju 2018. godine na stadionu Atleti Azzurri d'Italija, upravo tamo gdje je i debitovao prije 16 godina. U tom susretu je dobio crveni karton.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi