Supruga Lorenza Insignea jasno i glasno poručila: Ne bojim se!

Porodice igrača Napolija često su žrtve lopova

Supruga Lorenza Insignea jasno i glasno poručila: Ne bojim se!

E. Škorić

Napolijevi nogometaši Allan i Piotr Zelinski bili su na meti vandala u Napulju i naravno to je zabrinulo sve igrače i njihove porodice, jer je evidentno da u ovom gradu neke stvari nisu u najboljem redu. Naravno, sve je to plod užasnog odnosa na relaciji igrači - klub.

Igrači su se pobunili protiv predsjednika De Laurentiisa i samovoljno su napustili karantin, a na kraju su ušli u otvoren 'rat' sa klubom i navijačima, zbog čega su njihove porodice u strahu od huligana.

Međutim, supruga Lorenzea Insignea želi da poruči kako se unatoč svemu ne boji.

„Želim jasno reći da se ne bojim živjeti u svom gradu, iako na internetu čitam da se bojim. Ja sam ponosna što pripadam ovom gradu", kazala je.

Podsjećamo, ranije je opljačkana porodica Allana, dok je supruga Zelinskog bila meta lopova koji su joj ukrali neke stvari iz automobila.

De Laurentiis odstranjuje "vođe pobune": Dvije zvijezde sigurno napuštaju Napoli

Napoli se susreće sa možda i najvećom krizom u posljednjoj deceniji. Gazda Aurelio De Laurentiis je u sukobima sa igračima i Ancelottijem, a sada stižu nove loše vijesti za navijače kluba sa San Paola.

Podsjetimo, De Laurentiis je naredio igračima odlazak u karantin nakon remija sa Salzburgom u Ligi prvaka, ali su oni odbili otići u "bazu" nakon pomenute utakmice, već su otišli kućama.

"Haos" u Napulju je trajao danima, situacija u klubu i dalje nije bajna, a kolateralna šteta su izgleda Dries Mertens i Jose Callejon.

O budućnosti pomenutog dvojca i produženju njihovih ugovora se tek trebalo raspravljati, ali čini se da je sada De Laurentiis odlučio odstraniti vođe pobune. Tako barem pišu Italijani.

Navodno je De Laurentiis odlučio da klub neće produžavati ugovore sa ovom dvojicom igrača, a Sky piše da je gotovo sigurno da će oni u januaru napraviti transfere ili na ljeto napustiti San Paolo kao slobodni igrači. I Mertensu i Callejonu ugovor sa Napolijem važi do ljeta 2020. godine.

Mertens je još ranije izrazio želju da ide u Kinu gdje bi igrao za astronomske cifre, dok se već neko vrijeme špekuliše da bi mu se tamo mogao pridružiti i Callejon.

Ipak, prije izbijanja pobune u Napoliju, vjerovalo se da će klub pregovarati sa njima, prije svega sa Mertensom, i pokušati ih nagovoriti da ne napuštaju San Paolo samo zbog kineskih miliona.

Tada je De Laurentiis govorio ovako: "Apsolutno nisam spreman praviti velike napore za njih dvojicu... Svaki igrač ima svoju vrijednost, zavisno od toga gdje igra, kako igra, koliko je star i šta radi... Ako žele prodati sami sebe, otići u Kinu, biti preplaćeni i živjeti u**an život dvije ili tri godine, to je njihov problem... U životu morate izabrati da li želite biti sretni i naći posao u kojem uživate ili raditi samo za novac. Za mene je novac sredstvo, a ne svrha. Ako je kod njih drugačije, onda trebaju otići u Kinu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, De Laurentiis je odlučio ne napraviti ni minimalne napore da zadrži dvije zvijezde svog tima, već je ubrzo proces njihovog odlaska.

Treba istaći da Kina nije jedina opcija. Posebno se to odnosi na Mertensa kojeg bi Inter volio dovesti kao slobodnog igrača narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije