Vazquez nije želio ići iz Madrida ovog ljeta

Čini se ipak da će na kraju morati napustiti Santiago Bernabeu

Bayern, Manchester United i Arsenal su željeli dovesti igrača Reala, on ih je sve odbio

S. Pašalić

Ovog ljeta su Manchester United, Bayern i Arsenal pokušali da dovedu igrača Real Madrida Lucasa Vazqueza, ali u tome nisu uspjeli.

Kako navodi Cadena Ser, 28-godišnji Španac je odbio sve tri ponude jer je želio ostati u Madridu.

Vazquez je prošao sve selekcije Reala i samo je u sezoni 2014/2015 nastupao za Espanyol, dok je ostali period proveo na Santiago Bernabeu.

Prošle sezone je odigrao 47 utakmica u dresu Reala i postigao je 5 golova, a nakon toga se pojavio interes tri spomenuta kluba, ali je on ostao i dalje u glavnom gradu Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, izvještaji govore da je on jedan od igrača kojih Real Madrid želi da se riješi u narednoj godini kako bi novac od te prodaje investirao u buduća pojačanja.

Prošlog mjeseca se zbog toga pisalo da su Roma i Bayer Leverkusen također zainteresovani da ga dovedu u svoje redove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.