Kapiten nije zadovoljan

Edin Džeko: Ovako ne može, moramo promijeniti neke stvari

E. Škorić

Edin Džeko smatra da nije katastrofa, ali da za Evropsko prvenstvo treba puno bolje.

BiH je poražena s 3:0 od Italije u Zenici, te je i definitivno ostala bez ikakvih šansi da ide na EP kroz grupu, pa se mora okrenuti baražu koji se igra u martu 2020. godine.

"Šta da kažem? Možda je glupo reći nakon 3:0, ali nije nimalo loše izgledalo to prvo poluvrijeme. Iz tri nikakve šanse dali su tri gola. Trebamo se i mi malo zapitati. Ako želimo na EP, moramo promijeniti neke stvari. Ovako ne možeš. Neke greške te koštaju, zato i jesmo peti u grupi", rekao je Džeko u razgovoru za Nova BH nakon meča, pa se kratko osvrnuo na nadolazeći baraž u Ligi nacija.

"Vidjet ćemo s kim ćemo igrati, daleko je baraž...".

"Svi govorimo od utakmice do utakmice bit će bolje, a na kraju sve gore i gore. Ima još do baraža, ali prije svega i igrači moraju da se zapitaju što ne igraju u svojim klubovima odnosno gdje igraju. Sigurno da može biti prednost što igramo prvu utakmicu kući, ali niko neće pustiti da ga pobijediš", dodaje Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.