Mancini pred početak meča: Džeko je bio, a i sada je među najboljim napadačima na svijetu

Selektor Italije hvali Edina

Mancini pred početak meča: Džeko je bio, a i sada je među najboljim napadačima na svijetu

E. Škorić

Italija večeras od 20:45 gostuje u Zenici protiv bh. reprezentacije, te napada rekord, a palsman na EP već je ranije izborila.

S obzirom na pobjedu Finske, Zmajevi su ostali bez pravog motiva i duel s Italijom mogao bi se svrstati u rang onih manje bitnih, da ne kažemo prijateljskih.

Prije same utakmice selektor Azzurra Roberto Mancini govorio je za RAI televiziju.

"Sigurno će biti naporno i otvoreno, ali prije svega je važno da u žrijebu dobijemo dobar status", rekao je Mancini, na pitanje koga bi volio izbjeći u žrijebu Eura.

„Jednom kada dođete do završnog turnira, svaka je ekipa snažna i dobro organizirana, pa je teško reći koga bismo najradije izbjegli. Mada, mislim da nas ni Francuska ne bi željela u gurpi. Italija je opasna na velikim turnirima, čak i ako je Francuska trenutno naprednija u svim fazama".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

„Bosna nam je otežala život, ali oni su bili možda jedina ekipa u ovoj grupi koja se nije toliko branila. Naša partija u prvom poluvremenu utakmice u Torinu nije bila dobra, što im je omogućilo da iskoriste svoju kvalitetu, a Miralem Pjanić preuzeo je kontrolu nad veznim redom. Moglo je završiti nerešeno, ali puno smo bolje prošli nakon slabe igre u prvom dijelu", kazao je Mancini, dodavši:

„Džeko je jedan od najboljih napadača na svijetu. Unatoč tome što je robusan, kreće se vrlo brzo, jak je u zraku, dobar je desnom nogom i lijevom. Potpisali smo ga iz Wolfsburga i on je postigao brojne golove za Manchester City. Bio je, a i sada je jedan od najboljih napadača na svijetu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi