Džeko: Italijani će željeti nastaviti niz, mi smo morali biti drugi u ovoj grupi

Kapiten bh. reprezentacije najavio susret s Azzurrima

Džeko: Italijani će željeti nastaviti niz, mi smo morali biti drugi u ovoj grupi

A. Čaušević

Edin Džeko će sutra na Bilinom polju biti glavna opasnost za svoje dugogodišnje poznanike iz Serije A. 

Na press-konferenciji uoči utakmice BiH - Italija Džeko je govorio prije svega o svojim duelima sa štoperima Juventusa i Lazija, Leonardom Bonuccijem odnosno Francescom Acerbijem.

"Bonucci i ja se znamo dosta dobro, ne samo on i ja, već i svi ostali igrači koji igraju u Seriji A, svi se dobro jako znamo i tu ne bi trebalo biti iznenađenja. Italija je do sada pobijedila sve utakmice i sigurno će željeti nastaviti niz i dolazi motivisani, ali sigurno će ova utakmica biti bitna i na nama za ono što slijedi i baraž preko Lige nacija, učinit ćemo sve da pokušamo pobijediti Italiju", kazao je kapiten bh. reprezentacije te nastavio:

"Acerbi igra u Laziju, uvijek je između nas derbi, ali poznajem i njega kao i Lea, nije prvi put da igramo jedan protiv drugog, bit će to još jedan duel viđen u Seriji A. Derbi nije dodatna motivacija, kao što sam rekao nadam se da ćemo prije svega odigrati dobru utakmicu."

Italijanske novinare je zanimao i status Alessandra Florenzija u Romi koji u posljednje vrijeme uopšte ne igra pa kapitensku traku nosi Džeko.

"Florenzi je naš kapiten i ne prolazi kroz dobru situaciju, ali nadamo se da će se što prije vratiti u formu, to je odluka trenera i to moramo poštovati. Kao što sam već rekao, u Romi sam sretan."

Naglasio je da reprezentacija Italije uopšte nema loš tim.

"Italijanska reprezentacije sigurno najlošija do sada, a nisu ni slučajno pobijedili osam utakmica za redom, imaju dosta mladih igrača i koliko mogu više će se vidjeti na Evropskom prvenstvo."

Džeko je priznao da su on i saigrači podbacili u kvalifikacijama te da će sve pokušati ispraviti u baražu.

"Sigurno imamo reprezentaciju koja je u ovoj grupi morala biti druga. Kao što sam ranije rekao nismo uspjeli u tome jer smo podbacili i nismo igrali na nivou. Sutra nas čeka utakmica protiv velike reprezentacije kako bi vratili samopouzdanje, odigrati dobru utakmicu i pokušati pobijediti. U baražu trebamo pokazati sve što nismo u kvalifikacijama".

"Iako utakmica nije bitna za kvalifikacije može podići naše samopouzdanje koje je palo u zadnjim utakmicama. U Torinu smo pokazali da možemo igrati s njima, zašto ne bi i sutra. Nadam se da ćemo prvo poluvrijeme iz Torina ponoviti kroz čitavih 90 minuta."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica BiH - Italija igra se od 20:45. UEFA je odlučila da će pravdu na Bilinom polju dijeliti mladi švicarski arbitar Sandro Scharer kojem će na terenu pomagati Stephane De Almeida i Bekim Zogaj. Sva trojica su Švicarci, baš kao i četvrti sudac Alain Bieri.

Top Komentari

teddy sheringham
Da si ti pogodio one zicere u Jerevanu... Da ste se borili u Tampere, umjesto što se provodili. Teferič ekipica... Sve je Lula rekao.
9 0
Darkwood
Nemogu da vjerujem, sutra igramo protiv Italije a želje da gledam tekmu nikako nemam. Grupa za poželiti. Sjesti i plakati za ovim. Sutra će još bolnije biti kad vidiš da su Finci remizirali..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi