Elf ponovo na Evropskom prvenstvu

Njemačka postavila rekord koji će rijetko ko oboriti

Admin Čaušević

Kvalifikacije za reprezentaciju Njemačku sa samo stvar formalnosti, pokazuju tu rezultati ove selekcije u proteklim desetljećima.

Iako je Njemačkoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine trebalo možda duže vremena nego ranije plasman na završni turni nije izostao ni ovaj put.

Popularni Elf je sinoć s 4:0 pobijedio Bjelorusiju. Briljirao je Toni Kroos sa dva gola i asistencijom, a u strijelce su se upisali još Leon Goretzka i Matthias Ginter.

Ta pobjeda je značila da će Njemačka nastupiti na 13. uzastopnom Evropskom prvenstvu. Niz je počeo 1972. godine i teško je vjerovati da će ikada biti prekinut jer će su kao organizatori završnog turnira 2024. godine već osigurali nastup.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, kao jedan od 12 domaćina završnog turnira već je poznato da će Njemačka biti smještena u grupi F i svoje susrete će igrati na Allianz Areni u Minhenu.

Tokom historije Panceri su prvaci Starog kontinenta bili tri puta: 1972., 1980. i 1996. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.