Šest reprezentacija već zna svoju grupu za EURO

Žrijeb grupne faze 30. novembra

Šest reprezentacija već zna svoju grupu za EURO

A. Čaušević

Učešće na Evropskom prvenstvu do sada je osiguralo 16 reprezentacija, preostalih osam će biti poznato nakon posljednjeg kola kvalifikacija te baraža u martu. 

EURO 2020 će biti održan u 12 različitih evropskih gradova zbog čega zemlje domaćini biti automatski postavljene u određene grupe.

Zbog tog pravila šest od 16 reprezentacija koje su se plasirale na završnu smotru najboljih evropskih selekcija već znaju u koje grupe će biti smještene. To izgleda ovako:

Grupa A: Italija
Grupa B: Rusija
Grupa C: Holandija
Grupa D: Engleska
Grupa E: Španija
Grupa F: Njemačka

Ovo znači da će navedene selekcije na domaćem terenu odigrati najmanje dvije utakmice, a možda i tri ukoliko u istoj grupi ne budu s nekim drugim domaćom selekcijom.

UEFA je već ranije uparila domaćine. Parovi su sljedeći: grupa A: Italija - Azerbejdžan, grupa B Rusija - Danska, grupa C Holandija - Rumunija, gruba D Engleska - Škotska, grupa E Španija - Irska i grupa F Njemačka - Mađarska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukoliko bi se npr. desilo da se na EURO pored Njemačke plasira i Mađarska onda bi se žrijebom odlučilo koja od ove dvije selekcije bi bila domaćin njihovog međusobnog duela grupne faze.

Žrijeb grupne faze je na programu 30. novembra u Bukureštu s početkom u 13 sati. Evropsko prvenstvo će se igrati od 12. juna do 12. jula. Prvi meč će se igrati na stadionu Olimpico u Rimu. Domaćin polufinalnih susreta i finala bit će London i stadion Wembley.

Top Komentari

konjnakvadrat
Grasak, krompir i piletina
3 0
Svojprisebi
to i malo sarme jos ohoj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi