Četiri reprezentacije predstavile novi dres, Španci imaju najneobičniji?

Adidas je odradio zanimljiv posao

Četiri reprezentacije predstavile novi dres, Španci imaju najneobičniji?

S. Pašalić

Nogometna reprezentacija Španije će ove sedmice zaigrati u novim dresovima na utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naime, Španci su danas potvrdili da će Adidas i dalje izrađivati dresove ove reprezentacije, a novi je danas i predstavljen te ćemo ga vidjeti već u utakmici koju Španija igra protiv Malte 15. novembra.

Već 35 godina ova reprezentacija sarađuje sa njemačkom kompanijom, ali je nastavak u maju ove godine dovedena u pitanje kada je Nogometni Savez Španije objavio da traži novog partnera.

Ipak, dvije strane su našle zajednički jezik, a potpisan je i novi ugovor do 2030. godine.

Pored Španije, reprezentacije Njemačke, Rusije i Belgije, koje također sarađuju sa Adidasom su danas predstavile svoje nove dresove.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

SeoRusilac
Hoce li i BiH dobiti novi dres?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi