Želi pojačati ofanzivni red

Zidane će u januaru dovesti napadača kojeg niko nije očekivao u Realu?

Trener Real Madrida Zinedine Zidane očigledno nije zadovoljan ofanzivnim dijelom tima.

Kako prenose španski mediji, njegovi glavni problemi su Luka Jović i Mariano Diaz koji igraju vrlo slabo ove sezone, pa Zidane želi dovesti novog napadača u januaru koji će pomoći Karimu Benzemi.

To će, prema pisanju španskih medija, biti Poljak Krzysztog Piatek kojem ne ide nikako u Milanu ove sezone, ali ga Zidane vidi kao rješenje za golgeterske probleme svog tima.

Uprava Milana i trener Stefano Pioli nisu zadovoljni onime što radi Piatek, pa Poljak u posljednje vrijeme sve češće mečeve počinje s klupe.

Nedavno se govorilo o tome da će ga poslati na posudbu, ukoliko se u klub vrati Zlatan Ibrahimović, ali sada se navodno i Real pojavio kao opcija i to za kupnju.

Ukoliko ga Kraljevi zaista žele, morat će izdvojiti 40 miliona erua.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, njegov dolazak bi vjerovatno znači i odlazak Luke Jovića koji ima visoku platu i Florentino Perez sigurno to više ne bi želio plaćati. Osim njega, kartu u jednom pravcu trebao bi dobiti i Diaz.

Ipak, prelazni rok je još uvijek daleko i ovo su za sada samo špekulacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.