Piatek gubi dodir sa stvarnošću? Sprema mu se posudba - on priča o svojoj milionskoj vrijednosti

Napadač Milana ove sezone ne briljira

Piatek gubi dodir sa stvarnošću? Sprema mu se posudba - on priča o svojoj milionskoj vrijednosti

Krzysztof Piatek je eksplodirao u prvom dijelu prošle sezone, u dresu Genoe, pa ga je na zadnjem zimskom prelaznom roku Milan kupio za više od 35 miliona eura.

Dobro je poljski napadač počeo svoju avanturu u crveno-crnom dresu, ali je njegova forma opadala kako se bližio kraj minule sezone.

Ne igra pretjerano dobro Piatek ni u novoj sezoni, pa se već sada ozbiljno špekuliše da će ga Milan na zimu poslati na posudbu.

I dok je u evidantno da je u jako lošoj formi i da u Milanu gube povjerenje u njega, Piatek se u domovini hvalio svojom vrijednošću i prognozirao da će u budućnosti vrijediti još više. Sigurno teme kojima se u ovom trenutku ne bi trebao baviti, već razmišljati o tome kako da se vrati u formu, a možda i o svom novom klubu ukoliko ga Milan zaista pošalje na posudbu.

"U fudbalu uvijek trebate sebi postavljati nove ciljeve. Trenutno vrijedim 38 miliona eura i sada radim sve da narednim put kada budem mijenjao klub vrijedim 60 ili 70 miliona eura", istakao je Piatek za TVP Sport.

Piatek je govorio i o iskustvima sa navijačima Milana.

"Bio sam šokiran. Došao sam u klub koji je u prošlosti imao mnogo velikih napadača. Izašao sam na teren pred prvu utakmicu, protiv Napolija. Nosio sam slušalice, ali sam savršeno dobro čuo kada je cijeli stadion uzvikivao moje ime i aplaudirao. Bio sam novi, ali su me tretirali kada sam tu godina. Odmah su me prihvatili, ništa posebno nisam morao učiniti".

Popularnost 24-godišnjeg Poljaka je drastično skočila s dobrim igrama u Genoi i transferom u Milan.

"Pogledajte moj Instagram profil. Kada sam napustio Poljsku imao sam pet hiljada pratilaca. Sada ih imam milion i po. Popularnost je ogromna, ali najvažnije je da stojim čvrsto na zemlji", istakao je Poljak.

Piatek je svjestan da njegove brojke nisu na zavidnom nivou, pa je pokušao pronaći opravdanje za to.

"Gledam se u ogledalo i pokušavam razumjeti svoje greške. Ali bilo je previše turbulencija u klubu, igrači to osjete. Na početku, kao tim, nismo stvarali dovoljno prilika, a napadači od toga žive. Sada se popravljamo i samo je pitanje vremena kada ću se vratiti postizanju golova, znam da to mogu... Za italijanske novinare ste jedan dan Papa, a drugi dan najgori igrač. Prihvatam to, ali bi se ljudi trebali staviti u moju kožu. Ipak, medijski napisi me svakako ne dodiruju", poručio je Piatek.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krzysztof Piatek je ove sezone odigrao 12 utakmica za Milan u Seriji A i postigao je tri gola.

Špekuliše se da će ga Milan, ukoliko uspije osigurati usluge Zlatana Ibrahimovića do kraja sezone, sigurno poslati na posudbu...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LjutiKrajisnik
kakav umisljenik hah
3 0
K79
pa zar ima neko u Milanu da dobro igra ove sezone ?!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti