Micah Richards se prisjeća dana u Cityju

"Mario je stalno kasnio, do Božića je klub od njega skupio 150.000 funti kazni"

Italijanski fudbaler Mario Balotelli najbolje, ali i najnestašnije dane karijere proveo je u Manchester Cityju.

Popularni Super Mario nekada je važio za najtalentovanijeg napadača svijeta, ali njegova karijera nije otišla u željenom pravcu radi brojnih neodgovornosti.

Među tu neodgovornost spada i kašnjenje na trening. Kako kaže njegov tadašnji saigrač Micah Richards, tim je jedne godine skupio 150.000 funti naplaćujući njemu kazne i to već do Božića.

Za prijavljivanje igrača koji kasne bili su zaduženi Vincent Kompany i upravo Richards. Tačnije, Richards je Kompanyju prenosio ko kasni, a ovaj bi to javljao treneru.

Nije ni Kompanyju bilo teško pretpostaviti koje će ime najčešće čuti od Richardsa.

"Sve je bilo po rasporedu. Dobro smo trenirali, solidno igrali, a Mario je uvijek kasnio na treninge. Imali smo cjenovnik prema kojem su se plaćale kazne, a na kraju svake godine bismo taj novac donirali u dobrotvorne svrhe. Oko Božića smo već imali oko 150.000 funti i to je sve bio Marijev novac", kaže Richards.

On se posebno prisjeća jedne situacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Balotelli bi bio u trening kampu, a mi bismo na spratu imali sastanak s trenerom. On bi sjedio u prizemlju u fotelji i odmarao se i onda zakasnio na sastanak. Nije mu se slušalo što smo pričali, izgledao je kao da je mamuran. Ja sam bio zadužen za prikupljanje novca i prijavljivanje kazni Kompanyju, ali nisam želio biti druker. Rekao sam Balotelliju da mogu prešutjeti za njega koji put, ali ne baš svaki. Kompany je bio neumoljiv i sve je kažnjavao. Ko se bunio, mogao se žaliti treneru, ali samo u njegovu prisustvu".

Inače, Balotelli je za City igrao u periodu od 2010. do početka 2013. godine. Iako je van terena bio vrlo nestašan, na terenu je bio prilično dobar pa je na 80 utakmica postigao ukupno 30 pogodaka i dodao sedam asistencija. Zanimljivo za njega je da je u dosadašnjoj karijeri odigrao ukupno 348 utakmica i dobio čak 120 žutih kartona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.