Sergio Aguero 2011. godine trebao potpisati za Chelsea, ali je sve uništio John Terry

Nekadašnji kapiten Plavaca napravio veliku grešku

Sergio Aguero 2011. godine trebao potpisati za Chelsea, ali je sve uništio John Terry

E. Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero na ljeto 2011. godine došao je u Manchester City iz Atletico Madrida za tada velikih 40 miliona eura.

Aguero se pokazao kao najbolji mogući potez kluba s Etihada jer je za nekoliko godina postao najbolji strijelac u historiji Manchester Cityja. Tada su Aguera željeli mnogi evropski velikani, ali se on odlučio za dolazak u City.

Na ljeto 2011. godine aktuelne su bile špekulacije da će Aguero doći u Chelsea, te se čak govorilo da je tu sve dogovoreno, ali je na kraju ovaj Argentinac završio u redovima rivala.

Nakon nešto više od osam godina španski mediji su otkrili da je Atletico Madrid zaista imao usmeni dogovor s Chelseajem, ali da je u posljednji trenutak ovaj transfer propao, te je Aguero zavšrio na Etihadu.

Ugledna Marca piše da je Aguero htio da ide u Chelsea i da je bio razočaran što se taj transfer nije ostvario. Navodno, iz Atletica su sada otkrili da je krivac za sve to bio tadašnji kapiten londonskog kluba John Terry.

Kako piše Marca Terry je stopirao transfer Aguera jer nije želio takvog napadača u klubu, a kao kapiten je imao veliku uticaj na odluke u klubu. Terry je navodno rekao čelnicima kluba da je igrao dva puta protiv Aguera u Ligi prvaka i da mu se nije svidjelo kako se Argentinac kreće po terenu, te da on nije rješenje za klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Terry je tada dobro čuvao Aguera koji ga očito nije oduševio svojom igrom. Vjerovao je da bi Chelsea tako uzalud potrošio 40 miliona eura, ali ga je Aguero žestoko demantovao nastupima u Manchester Cityju.

Od dolaska u City Aguero je osvojio četiri titule Premiershipa, četiri trofeja Liga kupa, te jedan FA Kupa. U dresu Cityja odigrao je 353 utakmice, te je dao 244 gola i upisao 71 asistenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi