Roma dočekuju Bresciju

Edin Džeko danas slavi veliki jubilej!

Admin Čaušević

Roma će u duelu s Brescijom imati samo jedan cilj, a to je trijumf i povratak na pobjednički kolosijek. 

Napada Vučice će i u ovom susretu predvoditi Edin Džeko bez kojeg Vučica jednostavno ne može, što je jučer potvrdio i Paulo Fonseca.

"Ne razmišljam o nikakvoj alternativi. Džeko će igrati", kratak i jasan je bio trener Rome u najavi utakmice.

Današnji susret na Olimpicu će inače biti 150. susret za Džeku u Seriji A što je svakako veliki jubilej na invididualnom planu za kapitena bh. reprezentacije.

To znači da je iskusni napadač sve bliži svom 400. nastupu u tzv. Ligama petice. Do tog učinka bi trebao stići još ove sezone.

Kao fudbaler Wolfsburga u Bundesligi je odigrao 111 utakmica, a u Premiershipu dok je nastupao za Manchester City je na teren izlazio 130 puta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Dijamant je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 15 mečeva uključujući i nekoliko njih sa zaštitnom maskom. Protivničke mreže je tresao šest puta, posljednji put protiv Milana.

Ne propustite da pogledate bogatu ponudu MOZZART kladionice za meč Rome i Brescije. Više o tome možete pronaći OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.