Džeko sutra igra jubilarni meč u Seriji A, a u Romi se nadaju da će konačno zabiti gol

Golgeterska kriza traje već mjesec dana

Džeko sutra igra jubilarni meč u Seriji A, a u Romi se nadaju da će konačno zabiti gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra na svom terenu igraju protiv Brescije utakmicu 13. kola italijanske Serije A.

Jasno je da je Roma favorit u ovoj utakmici, te se pobjedom Vučica želi vratiti u gornji dio tabele. S druge strane Bresciji baš ne ide najbolje u povratničkoj sezoni u Seriji A jer se nakon 11 odigranih mečeva ovaj tim nalazi na posljednjem mjestu sa samo sedam bodova.

Pred sutrašnji meč italijanski mediji najviše pišu o Edinu Džeki koji se nalazi u maloj golgeterskoj krizi. Džeko četiri utakmice nije uspio da zatrese mrežu protivničkog tima, te je imao svega tri udarca u okvir gola.

Navijači Rome nadaju se da će Džeko sutra uspjeti prekinuti golgeterski post, te da će postići gol protiv trenutno najlošije ekipe u Seriji A. Džeko je posljednji gol dao prije mjesec dana u pobjedi protiv Milana (2:1).

Od te utakmice nije uspio dati gol na tri meča Serije A, te jednu utakmicu Evropske lige. Također, Džeko je nastupio i za reprezentaciju BiH protiv Italije i Lihtenštajna, te ni u tim mečevima nije uspio da se upiše u listru strijelaca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko će sutra sigurno biti itekako motivisan protiv Brescije jer je ovo njegova 150. utakmica u Seriji A. Ukoliko uspije postići gol onda će Brescia biti 18. klub u Seriji A kojem je Džeko zatresao mrežu.

Također, treba reći da je Džeko u svim takmičenjima za Romu odigrao 194 utakmice, te bi uskoro trebao upisati 200. nastup u dresu rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi