Potpisuje za Crvene vragove?

Sun: Mandžukić uskoro na treninzima Manchester Uniteda

Edmir Škorić

Manchester United je od ljeta u više navrata pokušao da dovede Marija Mandžukića, ali do danas nije pronađen zajednički jezik.

Mandžukić je i dalje u Juventusu, ali činjenica je da ga je se odrekao prvak Italije i sada se samo čeka dan kada će hrvatski napadač napustiti Torino.

Ranije je odbio transfere u bogate klubove u Katar i Kinu, a The Sun tvrdi da će uskoro potpisati za United i da bi im se uskoro trebao pridružiti na treninzima.

Mandžukić je navodno već dogovorio transfer na Old Trafford, ali želi mjesec dana kako bi se što bolje upoznao sa saigračima prije nego i službeno zaigra u crvenom dresu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Takav je slučaj bio i sa Thiagom Silvom kada je 2009. došao u Milan iz Fluminensea. On je trenirao s Rossonerima i prije nego je potpisao zvanično ugovor sa klubom iz Serije A.

Nije poznato koliko će Mandžo zarađivati u Manchesteru, no špekuliše se da bi Juve mogao zaraditi oko 10 miliona eura, a Mandžukić godišnje pet miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.