Dolazi li Mandžukić u Borussiju? "Dobar je, ali..."

Oglasio se trener Lucien Favre

Dolazi li Mandžukić u Borussiju? "Dobar je, ali..."

Među klubovima koji su zainteresovani za Marija Mandžukića pominje se i Borussia Dortmund.

Ovog ljeta je hrvatski napadač odbio nekoliko ponuda, htio je spasiti karijeru u Torinu, ali nije uspio uvjeriti Maurizija Sarrija da je dovoljno dobar da bi dobijao miutažu u Juventusu.

Mandžukiću su dani u Torinu definitivno odbrojani i pitanje je samo u kojem će klubu na zimu nastaviti karijeru, a uz Milan, Manchester United, kao potencijalna destinacija pominje se i Borussia Dortmund koju vodi Lucien Favre.

Ipak, ako je suditi prema izjavi koju je dao trener Milionera, čini se da su u pitanju samo glasine...

"Prije tri ili četiri godine ne bi se postavljala nikakva pitanja oko njega. Vrlo je dobar igrač. ali već su mu 33 godine i to se ne smije zaboraviti u današnjim procjenama vrijednosti", rekao je Favre za Bild.

Favre je također dodao kako u Borussiji još nisu donijeli odluku hoće li tražiti novo rješenje u napadu, te da će ta odluka biti donesena na zimu, nakon što se zajedno sa sportskim direktorom napravi analiza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako zaključimo da trebamo napadača, sigurno ćemo pokušati nešto napraviti", objasnio je Favre.

Vrijedi podsjetiti da je Mandžukić već imao priliku nastupati u Njemačkoj od 2010. do 2014. godine. Nosio je dresove Wolfsburga i Bayerna iz Minhena.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi