Dva kluba su u velikoj krizi, Pochettino čeka poziv

Bivši menadžer Spursa ostaje u Engleskoj?

Dva kluba su u velikoj krizi, Pochettino čeka poziv

E. Škorić

Nakon lošeg početka sezone Mauricio Pochettino je otpušten iz Tottenhama unatoč finalu Lige prvaka prošle sezone.

Argentinac je nakon pet godina napustio Tottenham, a na njegovo je mjesto došao bivši trener Chelseaja i Manchester Uniteda Jose Mourinho.

Pochettino sasvim sigurno želi što prije da se vrati nogometu. Navodno je Bayern zainteresovan, ali njemu trenutno dosta dobro ide i sa pomoćnikom Nike Kovača Hansom Flickom, koji reda pobjede od privremenog dolaska na mjesto trenera.

Stoga će Bayern pričekati na dugoročno rješenje, a u međuvremenu dva engleska kluba padaju u sve veću krizu i potreban im je neko ko će poboljšati situaciju. A taj neko svakako bi umio da bude Pochettino, koji je i sa "malim" Tottenhamom radio dobre stvari.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije teško pretpostaviti koja to dva velikana u Engleskoj trenutno prolaze krizu i kojima treba novi menadžer. Naravno, radi se o Manchester Unitedu i Arsenalu, pošto Unai Emery i Ole Gunnar Solskjaer trenutno ne ulijevaju nadu i obojici "gori pod nogama".

Stoga se smatra da bi Pochettino u svakom slučaju mogao da postane trener jednog od ta dva kluba već u narednim sedmicama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Arsenalu ni seici iz katra nemogu pomoc
3 1
Strucnjak12345
Aj malo o murinju, hebo pochetina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi