Bivši bauštelac danas želi srušiti United: Još uvijek prolazim pored te kuće i gledam u krov

Chris Wilder je hit u Premier ligi

Bivši bauštelac danas želi srušiti United: Još uvijek prolazim pored te kuće i gledam u krov

E. Škorić

Chris Wilder je u 33. godini završio igračku karijeru zbog povrede, radio je na gradilištu tri dana, a onda postao - trener.

Svaki put kad Chris Wilder prođe pored Meadowhalla na periferiji Sheffielda, ne može si pomoći da odabere jednu kuću koja povezuje njegovu prošlost sa sadašnjošću.

Prije gotovo 20 godina, dok se borio sa životom nakon igranja nogometa, Wilder je proveo tri dana postavljajući krov dok je radio na gradilištu.

"To je trajni podsjetnik na to kakav bi mogao biti moj život nakon završetka karijere", rekao je Wilder.

„Zato sam svaki dan toliko zahvalan da u 52. godini još zarađujem za život kroz nogomet. To je sve što sam ikad poznavao, osim onog tri dana na jednom mjestu u Sheffieldu", ispričao je Wilder.

"Zbog povrede sam završio igračku karijeru u Halifaxu zbog povrede i nisam znao šta donosi budućnost. Dobio sam posao na gradilištu i nosio sam krovne rešetke uz ljestve na Meadowhallu. Bilo je u januaru i bilo je hladno. Nosio sam rukavice, a ostali momci su me gledlai i znao sam šta misle. Ovo nije za mene, mislio sam tada, nogomet je nešto što sam oduvijek želio raditi", dodao je.

"Još uvijek redovito vozim pored te kuće i uvijek je tražim. Ne mogu vjerovati da je krov i dalje ispravan!", poručuje Wilder.

I nakon svega, danas je priznati menadžer u Premier ligi, a svoju veliku priliku ima danas kada njegovom Sheffieldu u goste dolazi Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffield i pobjedom došao na peto mjesto i bio bi među timovima koji se bore za Evropu, a trenutno imaju bod više od Uniteda.

Ipak, United je ovdje favorit, a to najbolje svjedoče kvote koje možete da pronađete OVDJE.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Dosta ovih glupin prica molimo skorica da objavi tetovazu wanda nare posto je objavio tintu koja curi kraj p*ce ...
5 1
NoriakiKasai
Kako dirljiva prica...trebao je knjigu napisati, Tri Dana na gradjevini
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi