Zanimljiva situacija u Pragu

Ovakvu konfuziju može napraviti samo VAR: Inter poveo 2:0, pa Slavija izjednačila na 1:1!

Slavia Prag je u ovim trenucima poravnala protiv Intera na 1:1 u 5. kolu grupne faze Lige prvaka.

Za češku ekipu pogodio je Soucek i to s penala, a to možda i ne bi bilo vrijedno pisanja teksta da se prije toga nije desilo nešto vrlo zanimljivo.

Naime, prije izjednačujućeg pogotka Slavije, Inter je poveo 2:0 preko Romelua Lukakua.

Dok se Belgijanac radovao, glavni sudac Marciniak je odlučio pregledati VAR snimak i duplo razočarati Inter. Osim što je poništio gol Lukakua, dodijelio je i penal za domaće jer je prije akcije Intera iz koje je Lukaku dao gol bio penal za Slaviju kojeg Marciniak u tom momentu nije vidio.

Penal je zaista bio čist kao suza i sudac je donio ispravnu odluku, ali čitava situacija je zaista bila vrlo zanimljiva i Liga šampiona je još nije vidjela.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ovako smo nešto već viđali u nekim od liga petice, ali prvi put u najjačem klupskom kontinentalnom takmičenju.

U nastavku možete pogledati situaciju kada je napravljen faul za penal, gol iz penala i gol koji je postigao Lukaku:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.