Bivši trener Intera o heroju Flamenga: Zvali smo ga "Gabi - ne gol"

Ni Holanđanin nije vidio njegov kvalitet...

Bivši trener Intera o heroju Flamenga: Zvali smo ga "Gabi - ne gol"

Gabriel Barbosa, popularni Gabigol, dotakao je zvijezde u svom rodnom Brazilu i čini se konačno zaboravio gorčinu koju je sigurno nosio sa sobom nakon evropske avanture.

Stigao je Gabriel Barbosa svojevremeno u Inter kao nova "velika stvar" iz Brazila, ali gotovo da nije ni primirisao terenu.

Uslijedila je, također neuspješna, posudba u Benficu, da bi se potom Gabigol vratio u Brazil. Prvo je posuđen Santosu, a potom i Flamengu - ekipi koju je za vikend odveo do pehara osvajača Copa Libertadoresa.

Gabigol je pogodio dva puta u finalu protiv River Platea i zauvijek ušao u legendu među armijom navijača Flamenga (Barbosa je i dalje zvanično fudbaler Intera).

Jedan od onih koji nisu vidjeli Barbosinu igrački veličinu je i Frank de Boer, holandski trener koji je na Meazzi bio u isto vrijeme kada i Gabigol.

"Svi su me ubjeđivali da je on fantastičan igrač, ali nisam imao puno informacija o njemu osim onoga što su mi govorili ljudi koji su ga gledali i oni koji su ga ponudili", izjavio je De Boer, pa nastavio:

"Njegov nadimak je bio Gabigol, ali u Interu smo ga zvali 'Gabi - ne gol'. Imao je svoje zaposlenike koji su objavljivali stvari za njega na društvenim mežama, hodao je sa tjelohraniteljem, ali na terenu nije pokazao ništa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Frank de Boer je trenutno trener Atlanta Uniteda, a sa Barbosom je sarađivao tek kratko, tokom kratke epizode u Interu.

Gabigol je u dresu Flamenga pokazao da itekako ima kvalitet, ali ko zna - možda mu ne leži evropski fudbal?

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
momak nije odigrao ni jednu kompletnu utakmicu za inter i pricate nije se snasao...
0 0
epa
pa kakvu ste sansu pruzili momku koji je odsao u italiju ligu u kojoj ni ronaldo (koji je u spaniji davao 40 golova) sa penalima jedva preko 20 golova postigao, a ti kao trener izdrza jedva mjesec...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti