Postigli 22 gola nakon 18 utakmica

Lukaku i Lautaro nadmašili sve prethodne Interove napadačke tandeme

Edmir Škorić

Mnogi veliki napadači nosili su dres Intera, ali niko nakon 18 utamica nije bio efikasan kao tandem Lautaro Martinez - Romelu Lukaku.

Argentinac i Belgijanac su nakon 18 utakmica u sezoni postigli zajedno 22 gola, te su time nadmašili prethodnike u dresu Intera. Lautaro i Romelu postigli su po 11 pogodaka.

Nadmašili su tandem Vieri - Crespo, koji je u sezoni 2002/03 postigao ukupno 20 golova (12+8), kao i tandem Vieri - Adriano, koji je u sezoni 2004/05 zabio također 20 golova (3+17).

19 golova zabijali su Ibrahimović i Cruz (12+7) u sezoni 2007/08 i Milito - Eto'o u sezoni 2010/11.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ima uspješnu sezonu, lako bi se moglo desiti da se plasira u osminu finala Lige prvaka, dok je u Italiji drugoplasirani iza Juventusa i vodit će se do kraja žestoka bitka za Scudetto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.