Zabio je 31 gol, ali u Interu ga ne žele: "Vjerovatno ide..."
EPA

Potvrdio Marotta

Zabio je 31 gol, ali u Interu ga ne žele: "Vjerovatno ide..."

U Interu nemaju namjeru vratiti Gabriela Barbosu, poznatijeg kao Gabigol, unatoč sjajnim igrama u Flamengu.

Nerrazurri su Gabigola doveli još 2016. godine nadajući se da će biti nova zvijezda, ali na Meazzi se ovaj fudbaler nije nikada snašao i bio je primoran i prethodnu sezonu provesti na posudbi.

Gabigol se vratio u Brazil i, ispostavit će se, napravio odličan potez. Osim što je zahvaljujući upravo njemu Flamengo osvojio Copu Libartadores, mladi fudbaler je pritom zabio i 31 pogodak u 38 nastupa, ali svejedno ni takva statistika neće mu biti dovoljna da se vrati u Inter.

Mediji u Italiji prethodnih dana su špekulisali da Inter namjerava prodati Gabigola i novac iskoristiti za zvučan transfer, a takav scenarij je najavio i sportski direktor kluba Giuseppe Marotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Njegova posudba ističe u decembru. Tada ćemo pažljivo procijeniti šta i kako dalje. On kao igrač može sigurno napredovati još, ali vjerovatno neće biti dio našeg projekta. Ima mnogo ponuda i u dogovoru s njim ćemo odabrati ono što je najbolje za obje strane", rekao je oprativac Intera.

Kao jedan od zainteresovanih klubova pominje se Crystal Palace.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi