Pepe nije ulazio u igru protiv Norwicha

Nicolas Pepe je još jednom ove sezone cijeli meč odgledao sa klupe

Ljungberg objasnio zašto najskupljem pojačanju Arsenala danas nije dao ni minute

S. Pašalić

Arsenal je u meču 14. kola Premier lige danas odigrao 2:2 na gostovanju kod ekipe Norwicha.

Bila je ovo prva utakmica za novog trenera Fredrika Ljungberga na klupi londonskog kluba, ali nije uspio krenuti sa pobjedom, a vrlo lako je njegov tim mogao upisati i poraz.

Domaći su vodili nakon prvog poluvremena sa 2:1, a zatim je Aubameyang u 57. minuti izjednačio na 2:2.

Nakon toga je Ljungberg izvršio tri izmjene pa su u igru ušli Lucas Torreira, Gabriel Martinelli i Bukayo Saka, ali nisu previše pomogli Topnicima.

Ipak, novinare je nakon meča zanimalo zašto trener Arsenala nije u igru uveo najskuplje pojačanje ovog tima koje je stiglo u ljetnom prelaznom roku, Nicolasa Pepea.

"Pepe je vrlo dobar igrač. Ali pogledao sam šta smo radili na treningu i šta vidim svakodnevno i tako to ocjenjujem.", rekao je Ljungberg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nicolas Pepe je stigao iz Lillea u Arsenal za 80 miliona eura, a ove sezone je odigrao 16 utakmica i postigao je 3 gola.

Ipak, on je nekoliko puta ove sezone ostao na klupi i nije dobio ni minute, a to se desilo i protiv Eintracht Frankfurta prije nekoliko dana u Evropskoj ligi, ali i danas protiv Norwicha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.