Sedam golova na Anfieldu

Meč u kojem se sve bitno izdešavalo za 45 minuta: Liverpool u Merseysideu bolji od Evertona

Fudbaleri Liverpoola porazili su večeras u Merseyside derbiju Everton na Anfieldu sa 5:2.

U pitanju je susret 15. kola Premiershipa koji je bio zaista fantastičan, posebno u prvom poluvremenu kada je palo šest od sedam golova.

Trener Redsa Jurgen Klopp izveo je od prve minute šaren sastav i dao šansu igračima koji inače rijetko igraju prvu postavu, a oni su mu to uzvratili na najbolji mogući način.

Liverpool je poveo već u 6. minuti. Sadio Mane je asistirao, a Divock Origi pogodio. Samo 11 minuta kasnije novi gol u mreži gostiju, a ovog puta je strijelac Shaqiri.

Karamele se ne predavaju pa četiri minute poslije toga dolaze do gola preko Mossieja Keanea. Ipak, njihova nada nije dugo trajala jer su u narednih nekoliko minuta Origi drugim golom i Mane prvim riješili meč u korist domaćina. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Richarlison u 45. minuti.

U nastavku meča vidjeli smo još samo jedan pogodak a on je djelo Wijnalduma iz 90. minute. Liverpool je ostao uvjerljivo prvi sa 43 boda, odnosno ima osam više od Leicestera, dok je  Everton sada čak pao i u opasnu zonu jer ima samo 14 osvojenih bodova.

U narednom kolu Liverpool je gost kod Bournemoutha, dok Everton ponovo ima izuetno težak zadatak jer dočekuje Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 15. kolo:

Liverpool - Everton 5:2 (Origi 6', 31', Shaqiri 17', Mane 45', Wijnaldum 90' - Keane 21', Richarlison 45')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.