Jurgen Klopp sve iznenadio sastavom Liverpoola za derbi protiv Evertona

Odmara nekoliko prvotimaca

Jurgen Klopp sve iznenadio sastavom Liverpoola za derbi protiv Evertona

E. Čaušević

Na Anfieldu se večeras igra veliki gradski derbi između Liverpoola i Evertona.

Redsi u meču 15. kola Premiershipa dočekuju Everton, a njemački stručnjak Jurgen Klopp odlučio je odmoriti nekoliko svojih prvotimaca. Ono što je mnoge iznenadilo jeste da će u napadu igrati Shaqiri, Mane i Origi.

Klopp je odlučio ostaviti na klupi Salaha i Girmina, a pored njega tu je još i Henderson. Golman Alisson je suspendovan i branit će Adrian, a zbog povreda nema Fabinha, Matipa i Clynea.

S druge strane Everton će igrati u najjačem sastavu i navijači ovog kluba se nadaju da mogu nanijeti prvi poraz u sezoni svom ljutom rivalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Lallana, Millner, Wijnaldum, Shaqiri, Origi, Mane.

Everton: Pickford, Digne, Keane, Mina, Holgate, Sidibe, Davies, Sigurdsson, Iwobi, Richarlison, Calvert-Lewin.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi