Corriere delllo Sport se baš potrudila

Šokantna naslovnica kultnih novina pred derbi Intera i Rome: Lukaku i Smalling u glavnim ulogama

Esmer Oštraković

Sutra će derbi utakmicu Serie A odigrati Inter i Roma, a Corriere delllo Sport potrudila se da napravi skandal sa svojom naslovnicom za ovu utakmicu.

Naime, naslovnica u kojoj su glavni likovi tamnoputi napadač Intera Romelu Lukaku, te tamnoputi štoper Rome Chris Smalling izazvala je veliko ogorčenje u Italiji.

Razlog tome je naslov koji su pripremili svojim čitateljima uz fotografije Smallinga i Lukakua, a tu velikim slovima piše "Crni petak".

Malim slovima ispod toga iz Correire dello Sport napisali su "Od dolaska iz Manchester Uniteda posatli su važni u svojim ekipama, te su zauzeli stav u borbi protiv rasizma".

Navodno je sve zamišljeno upravo kao borba protiv rasizma, te je upravo zato u naslovu fokus bio na tamnopute igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, malo ko je to shvatio baš tako obzirom na način na koji su to uradili, te su dobili veliki broj zamjerki.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti