Slavia Prag traži izvinjenje od Lukakua
EPA

Nakon optužbi za rasizam

Slavia Prag traži izvinjenje od Lukakua

Nije se dugo čekalo na reakciju nakon što je Romelu Lukaku izjavio kako je rasistički vrijeđan na stadionu Slavije Prag.

Belgijski napadač je u meču između Slavije i Intera (1:3) postigao jedan gol i pritom dvaput asistirao, a UEFA-i se dan kasnije požalio na rasističke uvrede s tribina traživši pritom da se Česi kazne.

“Kakav primjer dajemo klincima? UEFA mora nešto poduzeti po tom pitanju, cijeli stadion me vrijeđao nakon Lautarovog gola", govorio je Lukaku, a dok su mnogi osuđuju ponašanje navijača Slavije, iz Praga je stigao odgovor u kojem se traži da im se tamnoputi fudbaler - izvini.

"Mi smo protiv bilo kakvih rasističkih uvreda, u potpunosti se odgrađujemo od toga, ali analizirali smo dostupne snimke i uvidjeli da se ništa ne poklapa s onim što je Lukaku govorio", saopštili su iz Slavije i potom dodali:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Baš kao što smo se isprva izvinili Lukakuu zbog ponašanja pojedinaca, sada očekujemo da to isti i on učini."

S rasističkim uvredama Lukakua su prethodno bili 'počastili' i u septembru na gostovanju kod Cagliarija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Dosadni su malo sa ovim rasizmom još jedan dokaz da su fudbaleri davno postali razmažene curice !
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi