Sprema se razmjena igrača?

Real Madrid spremio ponudu za Aubameyanga koju bi navijači Arsenala odmah prihvatili

Endin Čaušević

Španski mediji sve više pišu o tome da Real Madrid već u januaru želi dovesti Pierre-Emericka Aubameyanga iz Arsenala.

Više nije tajna da Aubameyang baš i nije sretan na Emiratesu i otvoreno je priznao da razmišlja o odlasku. No, čini se da bi Gabonac mogao spakovati kofere već u januaru i karijeru nastaviti u jednom od najboljih klubova na svijetu.

Ugledna Marca objavila je jutros da su Kraljevi pokazali veliki interes za Aubameyanga i da razmatraju ponudu koju će poslati na adresu londonskog kluba.

Navodno, Real Madrid je spreman da u transfer Aubameyanga uključi mladog srbijanskog napadača Luku Jovića koji je ljetos stigao iz Frankfurta. Ipak, Jović se nije baš uklopio u ekipu kako se to očekivalo.

Florentino Perez je spreman da pusti ovog 21-godišnjeg napadača u Arsenal u zamjenu za Aubameyanga. Gabonac je prošle sezone bio najbolji strijelac kluba sa 31 golom, a od dolaska u Arsenal u januaru 2018. godine odigrao je 84 meča i dao 53 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Jović je za Real ove sezone odigrao tek 11 utakmica i dao je samo jedan gol. No, odlazak u Arsenal bi i za njega mogao biti dobar potez, a čini se da protiv toga ništa nemaju ni navijači kluba s Emiratesa.

Oni su na društvenim mrežama poručili da Arsenal odmah treba prihvatiti ponudu Reala jer bi dolazak Jovića bio jako dobar potez i za budućnost. No, šta će Arsenal odlučiti ostaje nam da vidimo u zimskom prelaznom roku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.