Niko nije imao interesantniji zahtjev od Gutija: To nije moje ime, ne zovite me tako...
(Foto: EPA)

Muka mu je od nadimka

Niko nije imao interesantniji zahtjev od Gutija: To nije moje ime, ne zovite me tako...

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler madridskog Reala Jose Maria Gutierrez - Guti imao je neobičan zahtjev za novinare tokom predstavljanja u ekipi Almerije.

Novi trener Almerije je novinare zamolio da ga ne nazivaju nadimkom Guti, već njegovim pravim imenom, Jose Maria Gutierrez.

Kao razlog naveo je činjenicu da mu je muka da ga zovu nadimkom gdje god da se pojavi.

"Jedna stvar koju ću vas zamoliti. Zovite me Jose Maria Gutierrez, a ne Guti. Zašto? Zato gdje god da idem samo čujem Guti, Guti. Moje ime je Jose Maria Gutierrez, a ne Guti. Je li jasno?", poručio je nekadašnji fudbaler Reala.

Tokom igračkih dana u Realu na dresu je nosio nekoliko imena. Tako je bio samo Gutierrez, te J.M Guti, Guti.H i Guti HAZ.

Navijači su ga međutim uvijek nazivali Guti i teško je vjerovati da će se nešto u budućnosti promijeniti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
A portal ga nazvao guti u textu ..haha ? hahah
4 0
teddy sheringham
A može li hijo de puta Gutierrez?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti