Messi po svemu sudeći neće igrati protiv Intera

Trener Katalonaca želi odmoriti neke igrače za naredne mečeve u La Ligi

Navijači Borussije neće biti sretni: Valverde protiv Intera pravi devet promjena u početnoj postavi?

S. Pašalić

Barcelona je sinoć na Camp Nou na krilima Lionela Messija savladala Mallorcu sa 5:2 i tako stigla do četvrte pobjede zaredom u La Ligi.

Katalonci su opravdali ulogu velikog favorita u ovom meču i upisali su nova tri boda s kojim su ostali izjednačeni sa Real Madridom na vrhu tabele.

Sada se Barcelona okreće utakmici koja je čeka u utorak protiv Intera u okviru posljednjeg šestog kola grupne faze Lige prvaka.

Ipak, tim Ernesta Valverdea je već osigurao prvo mjesto u grupi i prolazak u nokaut fazu, a trener Barcelone bi prema pisanjima španskih medija mogao napraviti dosta promjena za ovaj meč.

AS navodi da iako će Valverde tek u ponedjeljak objaviti ko će putovati u Italiju, ali očekuje se da Busquets, Messi i Suárez sigurno neće igrati, dok bi Sergi Roberto, Lenglet, Pique i Rakitić trebali putovati, ali bi neki od njih mogli imati manju minutažu.

Očekuje se da će Valverde dati priliku nekim drugim igračima s obzirom da Barcelona u narednom kolu ide na gostovanje kod Real Sociedada, a nakon toga je čeka i El Clasico, pa bi prema pisanju španskog medija početna postava katalonskog tima protiv Intera mogla izgledati ovako:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neto; Wague, Todibo, Umtiti, Junior; De Jong, Alena, Vidal; Carles Perez, Griezmann i Ansu Fati.

Inter i Borussia Dortmund imaju po 7 bodova, a ukoliko oba tima u posljednjem kolu upišu pobjede, dalje će proći italijanski tim s obzirom da je bolji u međusobnim duelima sa Milionerima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.