Bosanac na Nou Campu zabio dva gola, ali to nije bilo dovoljno pored hat-tricka Messija
Messi je ponovo briljirao

Barcelona je nastavila sa serijom pobjeda

Bosanac na Nou Campu zabio dva gola, ali to nije bilo dovoljno pored hat-tricka Messija

S. Pašalić

Barcelona je u 16. kolu La Lige na Nou Campu dočekala Mallorcu i slavila sa 5:2.

Katalonci su od prve minute krenuli po pobjedu, a već u 7. minuti su stigli do vodstva kada je Antoine Griezmann pogodio za 1:0.

U 17. minuti je već bilo 2:0 kada je Lionel Messi majstorskim golom povećao prednost Barcelone.

Gosti se nisu predavali i u 35. minuti su uspjeli da smanje na 2:1 kada je nakon jedne lijepe akcije Ante Budimir koji je inače rođen u Zenici postigao gol.

Ipak, Barcelona je do kraja poluvremena uspjela postići još dva gola. Prvo je Messi u 41. minuti povisio na 3:1, a dvije minute kasnije je Luis Suarez postigao fenomenalan gol petom za 4:1.

U nastavku je katalonski tim i dalje napadao, ali je Mallorca u 64. minuti uspjela smanjiti na 4:2, a strijelac je ponovo bio Budimir.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačni rezultat je na kraju postavio Lionel Messi koji je u 83. minuti stigao i do hat-tricka.

Barcelona i Real Madrid su i dalje izjednačeni na tabeli i imaju po 34 boda, a prati ih Sevilla sa 30 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Ili da to rijesimo dejtonskim sporazumom. Srbi neka odlucuju posto se Hrvati i Bosanci nemogu dogovorit. Ili je ono da svi moraju biti slozni da se utvrdi jeli Bosanac ili Hrvat. Boli me kobasica ko je i sta je. Da je i vanzemaljac nije to moj problem.
2 0
Adnanos
Neka pisu Balkanac ili Jugosloven i bit ce interesantnije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi