Hoće li Brazilac na Anfield?

Liverpool spremio spektakularnu ponudu za Neymara

Barzilac Neymar se već neko vrijeme dovodi u vezu s odlaskom iz PSG-a, a u trku za ovaj transfer sada se, prema navodima ESPN-a, uključio Liverpool.

Neymar je nesretan u PSG-u to je svima jasno iako to Brazilac nikada nije htio a ni smio javno priznati. U trci za njegov transfer već su neko vrijeme Barcelona i Real Madrid, a Liverpool im želi pomrsiti račune.

"Dolazak Brazilca trebao bi predstavljati potez kojim će Liverpool reći Barceloni, Real Madridu i ostalim klubovima koji redovito igraju završnice Lige prvaka "mi smo tu i tu ostajemo"", navodi ESPN.

Liverpool je očigledno spreman za jedan ovako velik transfer koji će klub koštati barem oko 200 miliona eura. To će naravno biti apsolutni rekord kada je u pitanju klub s Anfielda, ali ostaje pitanje hoće li uspjeti u ovoj namjeri.

Inače, Redsi su jučer ozvaničili da je dogovoren produžetak saradnje s Jurgenom Kloppom do 2024. godine čime su samo potvrdili da su ozbiljni u namjerama da ostanu na tronu evropskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju Neymar, on je ove sezone za sada odigrao 10 utakmica, upisao sedam golova i dodao tri asistencije. Treba reći da je početkom sezone imao problema sa povredom.

Ranije se pričalo kako je njegova jedina želja povratak u Barcu, ali kada stigne poziv aktuelnog prvaka Evrope bit će ga sigurno teško odbiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.