Foto: EPA

Zar je moguće?

Rebić ekspresno napušta Milan zbog Dalića?

Transfer u Milan nije se ispostavio kao najbolja opcija za hrvatskog fudbalera Antu Rebića.

Rebić je poslije sjajnih igara u Eintrachtu ljetos imao na stolu nekoliko ponuda, a njegova odluka je pala na Milan u koji je stigao na dvogodišnju posudbu koja bi se, navodno, mogla naprasno prekinuti.

Samo sedam utakmica i mizernih 177 minuta daleko je od onoga čemu su se nadali Rebić, kao i ljudi u Milanu, a informacije iz Italije govore kako bi se krilni fudbaler već u januaru mogao vratiti u Njemačku.

Navodno je Rebić zajedno sa svojim predstavnicima kontaktirao Eintracht te se raspitivao oko potencijalnog povratka u Frankfurt. Da je došlo do kontakta tvrdi i tamošnji novinar Vito Angele, a razlog za takvu odluku leži svakako u želji da se nametne Zlatku Daliću i osigura mjesto među putnicima za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako je Angele vrlo relevantan kada su u pitanju informacije oko Milana, priču oko eventualnog Rebićevog povratka u Frankfurt ne treba shvatiti kao tek puko nagađanje.

Prije milanske avanture, Rebić je, podsjetimo, odigrao stotinu utakmica za Eintracht i pritom je postigao 25 pogodaka uz 12 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.