Foto: EPA

Derbi osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester City

U Cityju nisu zadovoljni: Ovakvog protivnika želite u kasnijoj fazi takmičenja

S. Bošković

Danas su izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka, a očekuje nas nekoliko sjajnih duela.

Derbi ove faze takmičenja sigurno je susret između Real Madrida i Manchester City, te je sigurno da će nas jedan od favorita takmičenja napustiti u ranom dijelu knock - out faze.

Da Građani nisu željeli ovako teško protivnika može se vidjeti i iz izjave direktora fudbala ovog kluba, Txikija Begiristaina koji je nakon žrijeba rekao:

"Ovo je veliki susret protiv tima koji je takmičenje osvojio 13 puta. Idemo na poznati stadion i svi znamo šta to znači. Uvijek želite da protiv ekipe poput Real Madrida igrate u kasnijoj fazi natjecanje. Želite uči u formu, dovesti misli na pravo mjesto. No, mala prednost je ta što uzvratni susret igramo na domaćem terenu".

S druge strane, direktor institucionalnih veza u Real Madrida Emilio Butragueño izjavio je sljedeće:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svi timovi u šeširu su bili teški. Manchester City je veliki tim u svakom smislu, te će biti brilijantan dvomeč i moramo dobro pripremiti za njega. Svi igrači znaju koliko ovo takmičenje znači klubu, a City će nas natjerati da damo sve od sebe".

Prve utakmice osmine finala će se igrati 18., 19., 25. i 26. februara, dok su revanši na programu 10., 11., 17. i 18. marta. Žrijeb četvrtfinala, polufinala i finala je zakazan za 20. mart 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.