Zidane želi povratak Marokanca sa posudbe

Odlazak u Njemačku je bio pravi potez

Zidane želi povratak Marokanca sa posudbe

Trener Real Madrida Zinedine Zidane, prema posljednjim špekulacijama, želi da se po okončanju tekuće sezone Achraf Hakimi vrati na Santiago Brenabeu.

Reprezentativac Maroka trenutno boravi na posudbi u Borussiji Dortmund. Ipak, njegova dvogodišnja posudba se polako, ali sigurno bliži kraju i ističe na kraju sezone.

Mladi, 21-godišnji Hakimi, impresionira od dolaska u Dortmund, a posebno se to može reći za ovu sezonu pošto je prethodne imao značajnih problema sa povredama.

Pojavile su se tako informacije da će Borussia Dortmund pokušati otkupiti Hakimijev ugovor, ali Diario Sport tvrdi da je Zidane protiv toga i da će učiniti sve da se to ne dogodi.

Navodno je Zidane izuzetno sretan zbog Hakimijevog napretka i partija u dresu Milionera, te da želi mladog defanzivca vidjeti na Bernabeu naredne sezone. Vjeruje se i da sam Hakimi preferira opciju povratka u Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijednost Realovog mladog asa utrostručena tokom posudbe

Hakimi je u svojoj prvoj sezoni (2017/2018) u prvom timu Reala upisao 17 nastupa, ali je zbog dobre forme Alvara Odriozole izgubio svoje mjesto u timu. Ipak, stvari su se sada potpuno promijenile, pa se špekuliše da bi Real mogao i prodati Odriozolu kako bi napravio mjesta za Hakimija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Zbog dobre forme Carvajala , kakvog Odriozole !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi