Izvještava ugledni Sky Sports

Kolašinac bi u januaru mogao u Italiju, žele ga dva kluba

Admin Čaušević

S obzirom da je povrijeđen moglo bi se desiti da Sead Kolašinac više ne odigra niti jedan meč u dresu Arsenala. 

Ugledni Sky Sports izvještava da se Kolašinac našao na radaru klubova koji su već godinama u vrhu Serije A, tačnije Napolija i Rome.

Od dolaska Gennara Gatussa Kolašinac se našao na radaru Napolija i klub sa juga Italije je prvi kandidat za dovođenje bh. reprezentativca.

Za 26-godišnjaka je zainteresovana i Roma. Stameni defanzivac bi trebao biti zamjena za Aleksandra Kolarova kojem na kraju sezone ističe ugovor.

Kolašinac je na Emirate stigao kao slobodan igrač, preostale su mu još dvije i pol godine ugovora i njegovom prodajom Topnici će ostvariti finansijsku dobit.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone bivši fudbaler Schalkea 04 je upisao 14 nastupa, bio je standardan kod Unaija Emeryja, a tek ostaje da se vidi da li će biti isti slučaj i kod Mikaela Artete.

Kolašinac je trenutno van stroja. Protiv Manchester Cityja je povrijedio desni skočni zglob i njegov povratak na teren se očekuje sredinom januara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.