Da li će plan uspjeti?

Arteta koristi Seada Kolašinca da u Arsenal dovede jednog od najboljih štopera svijeta?

Još ranije su se pojavile informacije da bi Sead Kolašinac već u januaru mogao napustiti Arsenal.

Ugledni Sky Sports je objavio članak u kojem se tvrdi da se bh. reprezentativac našao na radaru dva italijanska kluba, Rome i Napolija.

Oba kluba žele tokom zime pojačati poziciju lijevog beka, a sada su se pojavile informacije da bi Mikel Arteta preferirao opciju po kojoj bi Kolašinac krenuo put Napolija. i to iz prostog razloga.

Britanski mediji navode da Arteta, novi trener Arsenala, u prvim danima svog "mandata" na Emiratesu kuje planove za osnaživanje jako loše odbrane Topnika.

Jedna od želja Arsenala i Artete kada su štoperi u pitanju je i Daniele Rugani, ali bi Španac još više volio u svojoj ekipi vidjeti Napolijevog Kalidoua Koulibalyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Senegalac već neko vrijeme važi za jednog od najboljih štopera svijeta i sigurno bi bio veliko pojačanje za Arsenal, a Arteta ima namjeru Napoliju u zamjenu za Kolibalyja ponuditi Seada Kolašinca i značajnu svotu novca.

Pitanje je, međutim, da li Arsenal ima dovoljno novca da uputi ozbiljnu ponudu za skupocjenog Koulibalyja i da li je Napoli zaista i dalje zainteresovan za Kolašinca, kako se to špekulisalo prethodnih dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.