Mnogi negoduju

France Football izabrao najbolji tim u protekloj deceniji i izazvao brojne polemike!

Francuski list France Football odabrao je najbolji fudbalski tim u protekloj deceniji i pokrenuo lavinu komentara.

Proteklih dana mnogi biraju najbolji tim u deset proteklih godina, a svaki od tih sastava naiđe na brojna negodovanja jer svi imaju nekog igrača kojeg bi ubacili i izbacili iz istog.

Tako je i sa timom kojeg je objavio France Football. Doduše, treba biti pošten pa reći da su neka imena u ovom timu zaista diskutabilna.

Jedan od njih je svakako štoper Liverpoolam Virgil van Dijjk kojeg na najvećoj sceni uopšte nije ni biolo do prije dvije ili tri godine, a nakon dvije dobre sezone zaslužio je mjesto u ovom timu.

Tu je i legenda Real Madrida Iker Casillas čija karijera je u velikom padu od 2015. godine kada je napustio Real i možda je u toj golmanskoj konkurenciji bilo i boljih rješenja.

U napadu je Brazilac Neymar koji po brojnim mišljenjima osim po popularnosti ni po čemu drugom nije zaslužio biti u ovom timu, ali to je opet stvar ukusa i izbora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostatak tima čine samo najveća svjetska imena - Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Xavi, Iniesta, Luka Modrić...

Bilo kako bilo, pogledajte i sami ovaj tim i procijenite koliko je adekvatno odabran:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.