Haaland je istakao da je dolazak u Salzburg bio najbolji potez u njegovom životu

Norvežanin karijeru nastavlja u njemačkom klubu

Haaland je nakon potpisa za Borussiju imao samo riječi hvale za Salzburg

S. Pašalić

Erling Haaland se zahvalio Salzburgu za sve što je uradio za njega i istakao da je dolazak u ovaj klub bio najbolja odluka u njegovom životu.

Mladi Norvežanin je danas potpisao za Borussiju Dortmund nakon što je ove sezone zablistao i sa 28 golova u 22 utakmice privukao pažnju mnogih klubova.

Haaland je u januaru ove godine stigao u Salzburg, ali ga sada već napušta, a nakon potpisa za Borussiju se zahvalio svom sada već bivšem klubu.

"Moj prelazak u Salzburg bila je najbolja odluka u mom životu do sada", rekao je u izjavi za zvaničnu stranicu Salzburga.

"Toliko se toga dogodilo u zadnjih godinu dana, teško je povjerovati. Imao sam priliku toliko naučiti u savršenom okruženju i u kratkom vremenu. Izuzetno sam zahvalan svima u klubu na ovome."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ponosan sam što sam bio dio ove ekipe i želim svima da se sezona u Salzburgu može tako uspješno nastaviti."

"Za mene se putovanje nastavlja s Borussijom Dortmund, ali uvijek ću se s radošću osvrnuti na Salzburg.", dodao je Haaland.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.