Haalandov transfer je sam po sebi iznenađenje, a šta tek reći za cijenu

Borussija napravila zaista odličan posao

Haalandov transfer je sam po sebi iznenađenje, a šta tek reći za cijenu

A. Čaušević

Teško da će ove zime napraviti neko bolji posao od Borussije Dortmund kada je u pitanju dovođenje novih igrača. 

Borussija je na opšte iznenađenje danas službeno potvrdila dolazak Erlinga Bratua Haalanda, mladog Norvežanina koji je na sebe skrenuo pažnju sjajnim igrama u Red Bull Salzburgu.

Haaland se spominjao kao novo pojačanje Manchester Uniteda ili Juventusa, ali je Mino Raiola na kraju 19-godišnjaka odveo u njemačku Bundesligu.

U vremenu kada klubovi izdvajaju ogromne novce za pojačanja Borussija je napravila zaista odličan posao sa Haalandom jer je plaćen svega 22 miliona eura.

Norveški napadač je s popularnim Crno-žutim potpisao ugovor do 2024. godine i može se reći da je odlazak u redove Borussije pravi potez za daljni razvoj njegove karijere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Računajući sva takmičenja Haaland je u dosadašnjem dijelu sezone zabio čak 28 golova na 22 odigrane utakmice. Šest puta je bio strijelac u Ligi prvaka što je pravi podvig za jednog 19-godišnjaka.

"Od početka sam htio potpisati za ovja klub, da idem ovim putem i igram fudbal u nevjerovatnoj atmosferi u Dortmundu ispred 80.000 navijača. Već gorim od želje", kazao je Haaland koji će se ekipe Borussije pridružiti 3. januara.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Pametna odluka. Dortmund je najbolje mjesto za razvoj mladih igrača. Redovni učesnici Lp, šta će ti više...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi