Igrač Kraljevskog kluba na meti novog trenera Evertona

Ancelotti u januaru želi dovesti Jamesa Rodrigueza

S. Pašalić

Carlo Ancelotti želi u januaru u Everton da dovede Jamesa Rodrigueza iz Real Madrida, pišu španski mediji.

El Desmarque navodi da je klub iz Liverpoola glavni favorit za dovođenje Kolumbijca, a transfer bi mogao koštati oko 50 miliona eura.

Rodriguez se ovog ljeta vratio sa posudbe iz Bayerna, a ove sezone je odigrao samo devet utakmica i postigao je jedan gol, međutim imao je i dosta problema sa povredama.

Ancelotti je sarađivao sa Rodriguezom u Real Madridu i Bayernu, a pokušao ga je čak dovesti i u Napoli kada je bio trener ovog tima.

Igrača Reala žele Arsenal, Inter, Roma i Marseille, ali sada Everton ima najveće šanse da ga dovede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U izvještaju se navodi da bi Zidane pristao da pusti Rodrigueza u januaru, iako drugi španski list - AS, tvrdi da Real žali da zadrži Kolumbijca do narednog ljeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.