Stiže iz La Lige

Napoli dogovorio prvo pojačanje ove zime

Napoli je, barem prema pisanju italijanskih medija, osigurao prvo pojačanje za drugi dio sezone.

Prošlogodišnji viceprvaci Serie A su prvu polovinu sezone završili na osmom mjestu sa čak 18 bodova manje od vodećeg tandema Inter-Juventus, pa stoga nema sumnje da će januar donijeti velike promjene u svlačionici.

Nekoliko fudbalera je na izlaznim vratima Napolija, a kada su u pitanju pojačanja, prvi igrač u nizu koji stiže 'pod Vezuv' je Stanislav Lobotka koji će u narednim danima potpisati petogodišnji ugovor s italijanskim sastavom.

Po sezoni će 25-godišnji Lobotka imati 1,8 miliona eura, na što će ići još i određeni bonusi, a špekuliše se kako će za njegov igrački karton Celta iz Viga dobiti između 18 i 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je, podsjetimo, prvobitno želio da u svoje redove dovede Lucasa Torrieru, ali nakon odbijenice iz Arsenala okrenuli su se 'opciji B' i na kraju kaparisali Lobotku koji se nije mnogo dvoumio nakon poziva Gattusa.

Kroz dosadašnju karijeru Lobotka je pored Celte igrao još za Nordsjaelland, Trenčin i drugi tim Ajaxa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.