Ancelottijeva "osveta" Napoliju?

Špekulacije o pojačanjima Evertona

Ancelottijeva "osveta" Napoliju?

Carlo Ancelotti je nakon lošeg starta sezone i izuzetno turbulentnog perioda pod Vezuvom, napustio Napoli i novi angažman pronašao u Evertonu.

Italijanski strateg je jučer po prvi put vodio ekipu Evertona sa klupe, a njegov debi je protekao uspješno s obzirom da su Karamele upisale trijumf.

Savladan je na Goodisonu Burnley, sa 1:0, a Ancelotti je nakon meča izjavio da je posebno zadovoljan defanzivom svoje ekipe.

Napadački dio bi se mogao "doraditi", a Ancelotti već traži pojačanja za zimski prelazni rok.

Sada su se pojavile špekulacije da bi Ancelottijevo prvo pojačanje moglo stići baš iz Napolija.

Navodno je na meti Evertona i Ancelottija Lorenzo Insigne, omaleni ofanzivac Napolija koji i nije u najboljim odnosma sa upravom svog kluba, pogotovo nakon "pobune" na San Paolu. Istina, špekulisalo se da nije bio u najboljim odnosima ni sa Ancelottijem, ali njegove fudbalske kvalitete su ipak neupitne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez obzira na zategnute odnose, odlazak Insignea bi bio veliki udarac za Napoli.

Međutim, Insigneov ugovor sa Napolijem važi do 2022. godine, pa je ovo možda i jedna od posljednjih prilika da klub sa San Paola zaradi ozbiljan novac od njegove prodaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti