Noćna mora zvana Kina za njega se uskoro završava: Carrasco seli u Italiju?

Želi ga Napoli

Noćna mora zvana Kina za njega se uskoro završava: Carrasco seli u Italiju?

Belgijski fudbaler Yannick Carrasco trebao bi se ovog januara vratiti u Evropu. 

Carrasco je 2018. godine šokirao nogometni svijet kada je odlučio otići iz Atletico Madrida u Kinu sa samo 24 godine, ali kineska avantura mu je brzo dosadila što pokazuje i njegova nedavna izjava.

"Na terenu mogu zaboraviti sve, ali život stranca je tamo težak. U prethodnom prelaznom roku bilo je teško klubu da me pusti. Sada je situacija drugačija. Nadam se da ću, ako bude nešto konkretno ove zime, moći otići.", rako je nedavno Carrasco.

Calciomercato prenosi kako bi on ove zime trebao pojačati Napoli koji već pregovara da ga dovede. Naplitanci su i prije godinu i pol bili zainteresovani za njega, ali on se upravo tada odlučio za Kinu i kineske milione.

Ove sezone je postigao 17 golova i upisao osam asistencija čime je potvrdio da još uvijek nije zaboravio igrati fudbal, a obzirom da tek ima 26 godina, jasno je da su mu vrata liga petice širom otvorena.

Veliku ulogu u transferu trebao bi odigrati i trenutni igrač Napolija Jose Callejon koji bi u međuvremenu trebao otići u Kinu i tako ustupiti mjesto Belgijancu. Za Španca je zainteresovan Rafael Benitez, trener koji je nedavno preuzeo Dalian Yifang i želi ponovo sarađivati sa svojim sunarodnjakom kao nekada u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Callejon ima ugovor do sljedećeg ljeta i već u januaru može dogovarati novi transfer.

Inače, osim Callejona, Napoli bi u januaru trebali napustiti i Kalidou Koulibaly te Dries Mertens koji važe za ponajbolje igrače kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti