Džeko očekivano u vrhu napada

Navijači Rome izabrali tim decenije: Miralem Pjanić će biti posebno iznenađen

Endin Čaušević

Navijači Rome 2019. godinu završili su izborom najboljeg tima u protekloj deceniji rimskog kluba.

Roma je pojedinačno vodila ankete za svaku poziciju u timu decenije, a na kraju su navijači bili ti koji su izabrali najboljih 11. Ono što je zanimljivo jeste da se u timu decenije nalaze i dvojica bh. reprezentativaca Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Džeko je u Romu stigao na ljeto 2015. godine i za kratko vrijeme je postao lider ovog tima. Bh. napadač je ubjedljivo slavio u izboru za napadača pored Luce Tonija, Marca Borriella i Mirka Vučinića jer je dobio 81.6% glasova.

No, iznenenađenje za italijanske medije bila je činjenica da je mjesto u timu decenije dobio i Miralem Pjanić zbog načina na koji je napustio Rim na ljeto 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić je u Romi igrao pet sezona i ostavio je dubok trag, ali su mu navijači itekako zamjerili što je 2016. godine prešao u Juventus. Ipak, i pored toga Pjanić je zasluženo dobio mjesto u timu decenije sa 48.4% glasova. Iza sebe ostavio je Lorenza Pellegrinija, Kevina Strootmana i Rodriga Taddeija.

U timu decenije Rome nalaze se: Alisson, Florenzi, Manolas, Marquinhos, Kolarov, De Rossi, Nainggolan, Pjanić, Salah, Totti, Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.