Samo su Messi i Ronaldo ispred čarobnog Miralema Pjanića
Foto - EPA

Mašina za slobodnjake

Samo su Messi i Ronaldo ispred čarobnog Miralema Pjanića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić poznat je kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu.

Kada Pjanić izvodi slobodnjak to je doslovno 'pola gola', ali u Juventusu je često i zapostavljen pored Cristiana Ronalda, ali i Paula Dybale.

Ipak, u protekloj deceniji Pjanić je bez ikakve dileme jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca i u pet najboljih liga Evrope bh. fudbaler je na trećem mjestu po broju golova iz slobodnjaka.

Pjanić je zabio ukupno 16 golova, a ispred njega su u ovoj statistici samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Messi je zabio 34 gola, Ronaldo 20, ali treba svakako istaći da su oni imali mnogo više pokušaja od bh. fudbalera.

Sigurno je da bi Pjanić davno prestigao i Ronalda da je u protekle dveije sezone imao prililu da više šutira pored Portugalca, koji je često slobodnjake 'ispaljivao' u živi zid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovko izgleda lista najboljih izvođača slobodnih udaraca u proteklih deset godina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Mire pusti Dibalu i Ronalda da šutaju slobodnjake---neka se uče .
2 0
mer12
gdje su engleski igraci, hahaaaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi